Spotkanie 98 odbędzie się w dniu 14 marca 2015 r. w godz. 15-20, w sali 104.
Wstępnie planowane są trzy główne punkty programu:
Prelekcja Lorda W - Podróż przez galaktykę, część 3;
Szycie sztandaru;
Konkurs Mistrz Sellera o kobietach w SW.
Najważniejszym i najbardziej czasochłonnym punktem programu będzie przygotowywanie sztandaru. Pozwolę sobie opisać plan działania.
Wymagane rzeczy:
materiał (niebieski, biały, czerwony, czarny);
żelazko i deska do prasowania;
minimum dwie pary nożyczek;
czarny flamaster;
nici;
ołówek i coś z czego zrobi się cyrkiel;
flizelina;
nóż;
ekierka.
Plan działania:
1. Odrysowanie na białym płótnie logo Utapau.
2. Przygotowanie niebieskich trójkątów i czerwonego kółka, oraz czarnego wycinku koła.
3. Obrysowanie na czerwonym płótnie konturu sztandaru.
4. Przymocowanie elementów fizeliną.
Nie będę ukrywał, że przydałaby się nam kobieca dłoń. Chodzi bowiem o to, żeby wszystko zrobić z wyczuciem i estetyką, a tu prawie same chłopy. Jedna złota rączka Thorin jest, a reszta radzi sobie różnie.
Proponuje także po spotkaniu (już teraz, coby na spotkaniu nad tym nie debatować) udać się do Castoramy, coby obejrzeć drzewce i stojaki i sprawdzić ceny, a potem udać się na nieoficjal do KFC w celu ustalenia szczegółów w związku z 100 spotkaniem Utapau (na spotkaniu będzie mało czasu, a mamy też inne ciekawe atrakcje).
Edytowane przez Lord W dnia 01 marzec 2015 19:30
Do Castoramy polecam iść wcześniej, albo wcześniej skończyć spotkanie, bo w soboty Castorama jest do 20 chyba tylko czynna. Chociaż nie wiem jak jest teraz. Trzeba sprawdzić.
Po za Castoramą ewentualnie zostaje Intermarche, które nie mam pojęcia w jakich godzinach pracuje.
"Tylko że ludzie mają wrodzony talent do wybierania właśnie tego, co dla nich najgorsze"
PS. Czy ktoś mądrzejszy ode mnie może mieć pomysł, czemu strona główna nie działa i co trzeba zrobić żeby forum było pod właściwym adresem - strony głównej.
Drodzy fani SW. Syndrius też. Weekend 26-28 czerwca przyszłego roku dobrze sobie zarezerwować. Mówię to dla tych szczególnie zarobionych. Spokojnie. Będę się przypominał.